Aziatische bloemkool rijst met garnalen

Ingrediënten:

  • 400 gram garnalen
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 gele paprika
  • 100 gram champignons
  • 1 kleine courgette
  • 150 gram sugar naps

Schermafbeelding 2014-08-15 om 01.16.55(goed laten weken)

  • 1 ui
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels verse gember
  • 1/2 chili peper
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • zout en peper
  • 1 theelepel kerrie poeder

Instructies:

Stap 1:

Keuken machine. Als de structuur in de buurt van rijst komt raad ik je aan te stoppen. Gebruik alleen de kroontjes voor de rijst en dus niet de stelen. Zet deze bloemkoolrijst even opzij.

Stap 2:

Snijd vervolgens de courgetten, champignons en de paprika in blokjes en zet deze apart. Kook de sugar naps vijf minuten lang en laat ze daarna even uitlekken in een vergiet.

Stap 3:

Voeg de geraspte gember toe aan de bloemkoolrijst en snijd daarna de chilipeper in zeer kleine stukjes. Verwijder wel de zaadjes voor een minder spicy effect.

Stap 4:

Pak een stevige wok en plaats deze op het vuur. Verwarm nu wat kokos olie en fruit de ui, voeg daarna de garnalen en de chili toe. Laat ze licht bruin worden en voeg vervolgens de honing, kerriepoeder en het citroensap toe. Voeg na ongeveer 2 minuten de groenten toe en laat deze mee koken.

Stap 5:

Voeg na ongeveer 5 minuten de bloemkool rijst met gember toe en bak dit even mee. Let op de kleuren van de garnalen. Te rood / bruin achtig wil zeggen sap weg en dus taai. Let hier op, je gasten kunnen dit waarderen.

Bron: paleorecepten.nl

Een gedachte over “Aziatische bloemkool rijst met garnalen

Plaats een reactie