zuurkoolschotel

Beste zuurkoolschotel ever!

Als je geen fan bent van zuurkool (zoals mijn kids), moet je ze dit eens voorzetten. Echt, dit is de beste zuurkoolschotel ever. De combi zoet-zuur was een groot succes. Volgende week maak ik hem weer.

Schermafbeelding 2015-01-08 om 18.17.10Nodig:

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 500 gr verse zuurkool
  • 250 gr (bio)rundergehakt
  • 125 gr (bio)spekblokjes
  • 2 uien
  • 1 a 2 appels
  • tijm
  • peper
  • kaneel
    ovenschaal

Hoe maakt je het:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was, schil en snij de zoete aardappel en kook in ong. 10 minuten gaar. Stamp de aardappels tot een puree met kokosolie, peper en evt. wat zout.
Bak ondertussen de spekblokjes met de ui, voeg het gehakt toe en bak het rul. Giet het vet af en vang het op. Breng het gehakt op smaak met tijm, peper en kaneel.
Verdeel de verse zuurkool over de ovenschaal, schep het gehaktmengsel erop en daarna de aardappelpuree.
Snij de ongeschilde appels in plakjes en leg deze bovenop de puree. Bestrooi ze met kaneel en sprenkel er wat van het bakvet over.
Bak de schotel ong. 20 min. in de oven.

Bron

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: