courgette-avocadosoep

Boodschappenlijst
Dit recept heeft een paar jaar geleden in de Tip Culinair gestaan als winrecept.

Sindsdien hoort het tot mijn favoriete soepen. Echt heel lekker en die roze garnaaltjes staan prachtig bij het zachtgroene van de soep.

Bereidingstijd: 20-30 minuten Keuken

Ingrediënten voor 4 personen

2 courgettes, ongeschild, in blokjes; 1 l kippenbouillon (van tablet); 2 rijpe avocado′s; kokosmelk; zout; peper; 1-2 el citroensap; 150 g hollandse garnalen of gerookte zalmsnippers

Hulpmiddelen
Staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze
Courgettes in bouillon aan de kook brengen en op zacht vuur ca. 20 minuten laten koken. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Avocado′s ook pureren en met slagroom door soep roeren. Soep goed verwarmen en met zout, peper en citroensap op smaak brengen. Voor serveren garnalen of gerookte zalm erdoor roeren.

Serveertips
Hoewel dat niet in het oorspronkelijke recept stond vind ik het zelf erg lekker om nog een flinke scheut droge sherry toe te voegen. Dit recept is voldoende voor 4 personen als hoofdgerecht (270 kcal) of 8 personen als voorgerecht (135 kcal).

  1 comment for “courgette-avocadosoep

  1. machteld
    8 november 2015 om 6:05 pm

    slagroom? kokosmelk?wat is de bedoeling? smaakt totaal anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: