Amaranth ontbijt met banaan, walnoten & ahornsiroop

Amaranth ontbijt met banaan, walnoten & ahornsiroop

Amaranth ontbijt met banaan, walnoten & ahornsiroopIngrediënten 

Instructions

  1. Doe de amarath de avond van te voren in een kom met voldoende water en laat een nacht weken.
    Ingrediënten
  2. Spoel de amarath af onder de kraan (in een vergiet) en laat uitlekken.
  3. Doe de amarant samen met 200 milliliter water in een pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken.
  4. Snij ondertussen de banaan in plakjes en hak de walnoten grof.
    Bananen snijden
  5. Haal de amaranth van het vuur en laat ongeveer 10 minuten staan zodat het geheel wat dikker wordt (pap).
  6. Voeg eventueel, na de 10 minuten rusttijd, wat (amandel)melk naar smaak toe (om het wat dunner te maken of voor de smaak). Voeg eventueel ook een beetje kaneel toe en roer het geheel goed door. Verdeel de amaranth over twee schaaltjes.
  7. Verhit een klein beetje (kokos)olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes banaan totdat ze zacht zijn. Verdeel de plakjes banaan over de schaaltjes met amaranth-pap.
  8. Rooster de walnoten kort in de pan van de banaan en verdeel deze ook over de schaaltjes. Besprenkel het geheel met een beetje ahornsiroop. Geniet van je ontbijt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: