Stampotten

Het recept zoals ik het nu heb gemaakt, voor 4 personen:
500 gram fijngesneden boerenkool
500 gram pastinaak, schoongemaakt en in blokjes
500 gram knolselderij, schoongemaakt en in blokjes
150 gram gerookte spekblokjes
1 rookworstBereiden:
1. Doe de pastinaak en knolselderij in een grote pan en voeg water toe, zodat de groenten net onder water staan. Leg de boerenkool en rookworst op de groenten breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken, totdat alle groenten zacht en gaar zijn.
2. Bak ondertussen de spekblokjes uit in een koekenpan.
3.Haal derookworstuit de pan en leg apart.Giet degroenten af en vang hetkookvocht op. Stamp degroenten tot eenstamppot,voeg zonodigkookvocht toe. Roer despekblokjes door destamppot enserveer met derookworst.meerdere recepten kijk:

  3 comments for “Stampotten

  1. lillakiss
    24 november 2012 om 1:08 am

    Klinkt ook lekker!

  2. Auke
    18 januari 2013 om 1:43 am

    Mag het ook een hele rookworst zijn?

    • 18 januari 2013 om 11:01 am

      Je mag er wel 2 als je de verhouding vlees en groente maar goed in acht neemt ivm verzuring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: