Stoof­scho­tel

Boeuf Bour­guig­non (stoof­scho­tel met wijn en rund­vlees)
Bron:Frankrijk
SPECIFICATIES
hoofdgerecht
4 personen
20 min , voorbereiden 180 min

INGREDIËNTEN

  • 2 maal 350 gr magere runderlapjes (of sukadelapjes)
  • 1 ui
  • 12 kleine uien (of sjalotjes)
  • 1 winterwortel
  • 1 doosje champignons petits (175 g)
  • 2 eetlepels olie
  • 30 g kokosolie
  • zout en versgemalen peper
  • 125 g magere spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 3 dl volle rode wijn (Bourgogne)
  • 1/2 pot vleesfond (a 380 ml)
  • 1 eetlepel cognac of vieux (slijter)
  • 1 takje tijm
  • 5 takjes peterselie
  • 1 laurierblad
  • mespunt suiker
VOORBEREIDEN
Vlees in dobbelstenen snijden. Ui pellen en grof snipperen. Uitjes pellen. Wortel schoonmaken en in blokjes snijden. Champignons schoonvegen met keukenpapier. In braadpan olijfolie en helft vanhet kokosvet verhitten. Vlees in gedeelten op hoog vuur bruin bakken. Bestrooien met zout en peper en met schuimspaan uit pan scheppen. In braadvet spekblokjes ca. 5 minuten uitbakken. Met schuimspaan uit pan scheppen. Kleine uitjes in bakvet lichtbruin bakken en uit pan scheppen. Uisnippers en wortel ca. 5 minuten zachtjes bakken zonder te kleuren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Amandelmeel erdoor roeren en ca. 1 minuut zachtjes meebakken; niet donker laten worden. Wijn met scheutjes tegelijk toevoegen en erdoor roeren. Toevoegen: fond, cognac, tijm, 3 takjes peterselie en laurierblad. Aan de kook brengen en vlees terugdoen in pan. Vlees afgedekt in ca. 2 1/2 uur op heel laag vuur gaar sudderen; af en toe roeren.
BEREIDEN
Rest vanhet kokosvet verhitten en champignons rondom bruin bakken. Bestrooien met (weinig) zout en peper. Tijm, peterselie en laurier uit gestoofd vlees verwijderen. Uitjes, champignons en spek erdoor roeren. Nog ca. 15 minuten zachtjes laten sudderen. Stoofpot op smaak brengen met zout, peper en suiker. Kort voor opdienen rest van takjes peterselie erboven fijn knippen.

eetsmakelijk

  2 comments for “Stoof­scho­tel

  1. mariella
    7 september 2014 om 4:58 pm

    Volgens mij komt er inde paleo keuken geen bloem voor !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: